Uživatelské jméno
Heslo
Nemáte účet?

Kam na kole u Ostravy

Zelený mužíček | Čtvrtek 08.05.2008 23:59 Komentářů: 1

„Chcete inspiraci pro svůj výlet na kole? Podívejte se na trasu, kterou jsem se dnes vydal já.“

Z Nové Bělé jsme se vydali do Paskova, projeli jsme částí Oprechtic a vydali se do Staříče. Cesta vede přírodou, kolem vás jsou krásné lesy, i když poněkud prořídlé.

Po několika kilometrech se dostanete k Dolu Staříč, což už sice není tak krásná podívaná, ale aspoň člověk ví, kde se bere to uhlí, díky kterému máme železo, teplo elektřinu a všechny produkty, které s tím souvisí.

O kus dále se můžete zorientovat podle rozcestníku a v případě pěkného počasí se vám naskytne krásný výhled na Frýdek-Místek. Po chvíli následuje klesání do Staříče, kterým pří průjezdu pojedete nejprve do delšího kopce, abyste poté zase klesli zpět.

Dále na cestě projedete okrajem Fryčovic a dorazíte do Brušperku, kterým můžete buď jednoduše projet, nebo si jej prohlédnout případně se občerstvit v některé z místních restaurací, protože budete potřebovat dost sil k vyjetí do ne sice kdovíjak strmého, ale delšího stoupání na cestě do Krmelína. V Krmelíně je vám opět k dispozici několik stravovacích zařízení, najdete tady totiž jak restauraci, tak třeba pekárnu.

Následuje prudké stoupání do menšího kopečku, a to už jste opět v Oprechticích, tentokrát na opačném konci, než v počáteční části trasy. Naskytne se vám krásný pohled na Krmelínský kopec a jeho dominantu, místní vodárnu. Kromě toho v dálce můžete vidět již navštívená místa v čele s Dolem Staříč.

Poté už jen po několika stech metrech zahnete na ulici Krmelínskou a zamíříte zpět do Nové Bělé, odkud jste vyjeli. Máte za sebou krásný výlet, téměř tři desítky ujetých kilometrů a jistě taky několik povedených fotek, kterými se můžete pochlubit.

Můžete si prohlédnout celou trasu na mapě.


V diskuzi je 1 komentářů, můžete přidat další


Kategorie
Jak se žije v OstravěMultimediaTOPWebdesign a ITWindowsZe světaZelený mužíčekŽivot v České republice
RSS
ČlánkyKomentáře
Už jste četli?
Youtube má problémNejlepší film, který vás nebude bavit: Vesmírná odysea 2001
Zelený mužíček
Blog Registrace Archiv Autor Odkazy Síň slávy

Zelený mužíček - ikona Zelený mužíček - tak trochu jiný blog využívá 123CMS pro blog
RSS - ikona RSS pro články a pro komentáře
Kontakt - ikona Kontakt: mail@zelenymuzicek.cz